cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
featured image

Χειροτεχνίες – Κατασκευές

 

Η αγαπημένη στιγμή των παιδιών! Και εδώ μιλάμε για τις Χειροτεχνίες – Κατασκευές!

 

Μέσα από τις Χειροτεχνίες – Κατασκευές τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και τις ιδέες τους ελεύθερα και αβίαστα. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορούν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, μοναδικό και απόλυτα αποδεκτό από όλους. Εκτός όμως του διασκεδαστικού μέρους, οι χειροτεχνίες ωφελούν τα παιδιά και διαφορετικά. 

 

  • Δημιουργικότητα: Είναι σαφές πως με την κατασκευή χειροτεχνιών αυξάνεται η δημιουργικότητα των παιδιών. 

 

  • Κοινωνικοποίηση: Μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου με άλλα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν για να αποφύγουν τις ντροπές, να κάνουν νέους φίλους, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

 

  • making-craft-for-kidsΣυγκέντρωση: Η ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης των παιδιών μπορεί να επέλθει μέσα από τις κατασκευές χειροτεχνιών. Συγκεκριμένα, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται με απώτερο σκοπό την επίτευξη των στόχων τους ώστε να δώσουν στον εμψυχωτή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

  • Επίτευξη στόχων: Η εκπλήρωση των στόχων είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάποιον που έχει προσπαθήσει σκληρά.

 

  • Επιμονή: Τα παιδιά μαθαίνουν να προσπαθούν σκληρά και να δίνουν το 100% του εαυτού τους μέχρι να τελειοποιήσουν τη χειροτεχνία με βάση τα δικά τους δεδομένα και το πώς βλέπουν αυτά το δικό τους έργο. Αν κάτι πάει στραβά, με την κατάλληλη καθοδήγηση, δεν το βάζουν κάτω. Δείχνουν υπομονή και επιμονή στο να βρουν νέους τρόπους και μεθόδους για να τα καταφέρουν.

 

  • Οργάνωση – σχεδιασμός: Πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό για το  μέλλον των παιδιών, που θα τα ωφελήσει γενικά στη ζωή τους. Με σωστή και μεθοδική οργάνωση, μπορούν να εκπληρώσουν κάθε δυνατό στόχο. Μέσω των χειροτεχνιών λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν: α) να ακολουθούν και να ολοκλρώνουν ένα σχέδιο, β) να δρουν συστηματικά, με λογική και γ) να εφαρμόζουν νέες ιδέες και σκέψεις.

 

Στις Χειροτεχνίες – Κατασκευές περιλαμβάνονται:

 

Μακέτες, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, τρισδιάστατες κατασκευές με άχρηστο ανακυκλώσιμο και πλαστικό υλικό, Playmais (βραβείο ωφέλιμου παιχνιδιού “Spielgut”), μάσκες, Mobiles, κούκλες κουκλοθέατρου, πλαστελίνη, φυσικός και ψυχρός πηλός, τεχνικές ανάγλυφο – ολόγλυφο, φυσικά ζυμάρια, χαρτοπολτός, papier mache, γύψος, χειροποίητη πλαστελίνη, παιδικό κόσμημα, χαρτοκοπτική, χειροποίητα παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, κέντημα, νηματοτεχνία, πλεκτική.