cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
featured image

Βιογραφικό

 

ΑΝΤΡΗ ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παιδαγωγός Προσχολικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Aπόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης – Τμήμα Παιδαγωγικών Προσχολικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην “Ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” (University of Birmingham – UK 2011).

 

Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία τόσο στην Κύπρο (Med High Junior School) όσο και στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στην προσχολική και πρώτη σχολική τάξη αλλά και στην ένταξη και πλήρη ενσωμάτωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες τόσο στο σχολικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.  Επιπλέον, συνεργάζεται με δημόσια νηπιαγωγεία της επαρχίας Λάρνακας μέσω του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο έχει ως κύριο στόχο την εφαρμογή προγράμματος κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

 

Τα κύρια ενδιαφέροντα της απλώνονται από την τέχνη και τον πολιτισμό, μέχρι την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, τη σωματική έκφραση και κίνηση, την πρωτογενή δημιουργία και την ενίσχυση της προσωπικότητας. Το 2016, σχεδίασε ένα χώρο, μέσα στον οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα απασχολεί δημιουργικά με εναλλακτικές δραστηριότητες. Στόχος της, να δει τις κλίσεις κάθε παιδιού ξεχωριστά και να τα παροτρύνει να ακολουθήσουν αλλά και να ενδυναμώσουν αυτή τους τη κλίση μελλοντικά. Επιπρόσθετα, να βοηθάει και να ενισχύει ατομικά ή σε μικρές ομάδες, παιδιά της 1ης – 3ης τάξης δημοτικού με το σχολικό τους διάβασμα και να τα βοηθήσει με τυχόν μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για καλύτερη εμπέδωση αλλά και για να δώσει την απαραίτητη σημασία και καθοδήγηση που χρειάζεται στο κάθε ένα ξεχωριστά.  

 

Το Παιδικό Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας “Καλλιτεχνοχώρι” που ίδρυσε και διευθύνει, διαμόρφωνει έναν μοναδικό συνδυασμό ελευθερίας της έκφρασης, φροντίδας και διασκέδασης!  Ενσωμάτωνει τις αρχές της βιωματικής μάθησης, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε ένα πρόγραμμα με ποικιλία δραστηριοτήτων όπου η έμπνευση, το παιχνίδι και η ομαδικότητα έχουν τον πρώτο λόγο στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά!  

 

Κατά διάφορα χρονικά διαστήματα συνεργάζεται με διάφορους προσεκτικά επιλεγμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το παιδί και τη δημιουργία του, και οργανώνει διάφορα σεμινάρια τόσο για παιδιά όσο και για γονείς.  Τα σεμινάρια αυτά, θα αναρτώνται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας για πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση.