cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
featured image

Αρχική  arrow4  Πρόγραμμα  arrow4  Απογευματινή Δημιουργική Απασχόληση

 

Απογευματινή Δημιουργική Απασχόληση

 

Μετά το σχολείο γινόμαστε η πρώτη σας επιλογή για μία γεμάτη απογευματινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας!

 

Η απογευματινή απασχόληση δημιουργήθηκε ώστε το κάθε μέλος αυτής της παρέας να μπαίνει με διάθεση να χαλαρώσει, να γελάσει, να παίξει, να πειραματιστεί και να διευρύνει τους ορίζοντές του. 

 

pic23

Σκοπός της δημιουργικής απασχόλησης είναι μες’ απ’ το παιχνίδι και τις τέχνες, να εξοικειώσει το παιδί με διάφορα δημιουργικά και εκφραστικά μέσα με απώτερο στόχο: την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, την ενίσχυση της ομαδικότητάς του, την ανακάλυψη των κλίσεων και των ενδιαφερόντων του και την παρότρυνση στο να ακολουθήσει αυτή του την κλίση μεγαλώνοντας.  Επίσης, επιδιώκει στην καλλιέργεια της αισθητικής, της φαντασίας, του πνεύματος και της ψυχής του και όλ’ αυτά πάντοτε με σεβασμό στην παιδική γνώμη και φαντασία για δημιουργία και έκφραση.  

 

Made-by-Joel-DIY-Halloween-Puppet-Theater-1Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στο παιδί σας να εμπλακεί βιωματικά σε μία, κάποιες ή και όλες τις καθημερινές δημιουργικές δραστηριότητές μας και να γεμίσει τα απογεύματα του ευχάριστα και παραγωγικά ξεφεύγοντας απ’ το άγχος, την μονοτονία, τη βαρεμάρα και την κλεισούρα!

 

 

Children making biscuits --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Ζωγραφική τέχνη, τεχνική του κολλάζ, ανακυκλώσιμη τέχνη, χειροτεχνίες – κατασκευές, κούκλα και κουκλοθέατρο, μουσική έκφραση – μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση – θεατρικό παιχνίδι, βιβλίο – οπτική και λεκτική έκφραση, παιδική μαγειρική – ζαχαροπλαστική και πολλά – πολλά άλλα παίρνουν μορφή στα δάχτυλα των παιδιών που θ’ αρχίσουν ν’ ανακαλύπτουν τις δυνατότητες των χεριών, των κινήσεων και του μυαλού τους.

 

Η δημιουργική απασχόληση μπορεί να συνδιαστεί και με το σχολικό διάβασμα που προσφέρουμε καθημερινά.