cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
featured image

Αρχική  arrow4  Ποιοί Είμαστε  arrow4  Βιογραφικά

Βιογραφικό

ΑΝΤΡΗ ΚΥΡΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ιδρύτρια και υπεύθυνη του Παιδικού Εργαστηρίου Δημιουργίας και Έκφρασης ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ“)

 

Παιδαγωγός Προσχολικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Aπόφοιτη του Πανεπιστημίου Κρήτης – Τμήμα Παιδαγωγικών Προσχολικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακό στην “Ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” (University of Birmingham – UK 2011).

 

Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία τόσο στην Κύπρο (Med High Junior School) όσο και στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στην προσχολική και πρώτη σχολική τάξη αλλά και στην ένταξη και πλήρη ενσωμάτωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες τόσο στο σχολικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.  Επιπλέον, συνεργάζεται με δημόσια νηπιαγωγεία της επαρχίας Λάρνακας μέσω του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο έχει ως κύριο στόχο την εφαρμογή προγράμματος κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Αποτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

 

Τα κύρια ενδιαφέροντα της απλώνονται από την τέχνη και τον πολιτισμό, μέχρι την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, τη σωματική έκφραση και κίνηση, την πρωτογενή δημιουργία και την ενίσχυση της προσωπικότητας. Το 2016, σχεδίασε ένα χώρο, μέσα στον οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα απασχολεί δημιουργικά με εναλλακτικές δραστηριότητες. Στόχος της, να δει τις κλίσεις κάθε παιδιού ξεχωριστά και να τα παροτρύνει να ακολουθήσουν αλλά και να ενδυναμώσουν αυτή τους τη κλίση μελλοντικά. Επιπρόσθετα, να βοηθάει και να ενισχύει ατομικά ή σε μικρές ομάδες, παιδιά της 1ης – 3ης τάξης δημοτικού με το σχολικό τους διάβασμα και να τα βοηθήσει με τυχόν μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για καλύτερη εμπέδωση αλλά και για να δώσει την απαραίτητη σημασία και καθοδήγηση που χρειάζεται στο κάθε ένα ξεχωριστά.  

 

Το Παιδικό Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας “Καλλιτεχνοχώρι” που ίδρυσε και διευθύνει, διαμόρφωνει έναν μοναδικό συνδυασμό ελευθερίας της έκφρασης, φροντίδας και διασκέδασης!  Ενσωμάτωνει τις αρχές της βιωματικής μάθησης, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε ένα πρόγραμμα με ποικιλία δραστηριοτήτων όπου η έμπνευση, το παιχνίδι και η ομαδικότητα έχουν τον πρώτο λόγο στην προσωπική ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά!  

 

Κατά διάφορα χρονικά διαστήματα συνεργάζεται με διάφορους προσεκτικά επιλεγμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το παιδί και τη δημιουργία του, και οργανώνει διάφορα σεμινάρια τόσο για παιδιά όσο και για γονείς.  Τα σεμινάρια αυτά, θα αναρτώνται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας για πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση.

 

ΑΝΤΡΗ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

 

Η Άντρη Λυσάνδρου ξεκίνησε με σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, όπου έγινε και κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας. Μέσα από τις σπουδές της στην Ψυχολογία άρχισε να γνωρίζει τον άνθρωπο και να κατανοεί τις ανάγκες του. Τότε σκέφτηκε ότι ένα παιδί έχει πιο πολλές ανάγκες από έναν ενήλικα, επειδή πολλές φορές δεν μπορεί να εκφραστεί. Έτσι, το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και η θέληση για κατανόηση των δυσκολιών τους, καθώς και η παροχή παρεμβάσεων για βελτίωση των δυσκολιών τους, την οδήγησε στο Εφαρμοσμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, παρέχοντας ψυχολογικές υπηρεσίες σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους. Έχει εξασκηθεί στην αξιολόγηση παιδιών, σε προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης (ατομικά και ομαδικά), στη συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών.

 

Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και το Μάρτιο του 2015 εργάστηκε στο νηπιαγωγείο «Ουράνιο Τόξο», του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Τσιακκιλερού. Ρόλος της εκεί, ήταν η δημιουργία ομάδων με παιδιά που επιδείκνυαν συμπεριφορικές ή μαθησιακές δυσκολίες καθώς επίσης η διδασκαλία και επίβλεψη παιδιών, η κατ’ οίκον εργασία μαθητών και η δημιουργική απασχόληση παιδιών.

 

Σήμερα, συνεργάζεται με το εργαστήρι μας παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Παρουσιάζει βιωματικά εργαστήρια πρόληψης και παρέμβασης, έαν παραστεί ανάγκη. Πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια/ ομιλίες στο χώρο μας, τα οποία απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς.  Αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα μας αλλά και για τοπικές εφημερίδες της περιοχής μας, με επίκαιρα και χρήσιμα θέματα γύρω από το παιδί / έφηβο.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *